Cuvânt despre cugetarea la Dumnezeu sau aducerea-aminte de Dumnezeu






     Cuvânt despre cugetarea la Dumnezeu sau aducerea-aminte de Dumnezeu

    Sub numele de cugetare la Dumnezeu sau aducere-aminte de Dumnezeu, Sfinți Părinți înțeleg orice rugăciune scurtă sau chiar orice gând duhovnicesc scurt la care s-au deprins și pe care se străduiau să îl împroprieze minții și amintirii în loc de orice gând.
Oare pot fi înlocuite printr-un singur gând scurt, duhovnicesc la Dumnezeu toate celelalte gânduri ? – Da, Sfântul Apostol Pavel spune: N-am judecat a ști ceva întru voi, fără numai pe Isus Hristos și       Acesta răstignit (1 Cor. II, 2). Gândul deșert, pământesc, ocupându-l necontenit pe om, pricinuiește în el o sărăcie a înțelegerii, împiedicând dobândirea de conștiințe folositoare și trebuincioase: dimpotrivă, gândul la Dumnezeu, împropriindu-se creștinului, îl îmbogățește cu înțelegere duhovnicească. Celui ce a dobândit în sine pe Hristos prin necontenita aducere-aminte de El i se încredințează tainele Dumezeiești, ce sunt necunoscute oamenilor trupești și sufletești, necunoscute învățaților pământești, de neajuns pentru ei:  intru Care (în Hrisos) sunt ascunse toate vistieriile înțelepciunii și ale cunoștinței (Col. II, 3). Stăpân al acestor comori se face omul care a dobândit  în sine pe Domnul Isus Hristos.
Cugetarea la Dumnezeu sau aducerea aminte de Dumnezeu, este rânduită (instituită) de Dumnezeu. Ea a fost poruncită de Însuși Dumnezeu Cuvântul întrupat și întărită (confirmată) prin trimișii Cuvântului – prin Apostoli. Privegheați dar, în toată vremea rugându-vă (Lc. XXIII, 36) – le-a spus oare când Domnul ucenicilor Săi ce stăteau înainte-I. El ne poruncește acest lucru și nouă, care stăm înaintea Lui și Îl rugăm a ne învrednici să facem voia Lui și să fim ucenici ai Lui, creștini nu doar cu numele, ci și cu viețuirea. Domnul a zis cuvintele mai sus-arătate având în vedere necazurile duhovnicești și materiale de care va fi înconjurată călătoria pământească a fiecărui ucenic al Lui; patimirile și spaimele ce vor premerge morții fiecăruia dintre noi, o vor însoți, vor urma după ea; smintelile și amărăciunile ce vor ajunge lumea înaintea venirii lui Antihrist și în vremea domniei lui; în fine, cutremurul și prefacerea lumii din vremea slăvitei și înfricoșatei Veniri a lui Hristos.




Ideea ta poate deveni un articol citit de mii de persoane, iți poți împărtăși ideeile pentru a ajuta pe cei ce citesc!(click aici pentru mai multe informatii)!

Urmariți-ne și pe Youtube!

Citiți și alte articole:

Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare