Ce atâta treabă mai și odihniți-vă!
CE ATÂTA TREABĂ MAI ȘI ODIHNIȚI-VĂ!
Ce atâta treabă? Mai și odihniți-vă. Avem datorii de respectat, scopuri de atins, probleme de rezolvat, întâlniri la care trebuie să fim punctuali, sarcini de finalizat, locuri in care trebuie să ajungem, copii de iubit, termene-limita de respectat. Mie-mi place sa mă știu mereu ocupat. Îmi iubesc munca. Dar uneori, la finalul zilei, mă pomenesc amețit, de parc-atunci aș fi coborât dintr-un carusel. Destul cu agitația, cu munca, se pare că n-am ajuns prea departe, iar la finalul zilei, parcă-s tot in punctul din care am pornit. Și-atunci îmi dau seama v-am sosit vremea sa urmez sfatul unui bun prieten: „ Ce atâta treabă? Mai și odihnește-te !”
Permiteți-mi să vă împărtășesc câteva dintre motivele pentru care e bine să stai, din când în când, liniștit, în loc s-alergi de colo-colo.
1. Simțim constant nevoia de a ne reevalua prioritățile.
În Romani 12, 2, Pavel spune așa: „ Și să nu vă potriviți cu acest veac.” E foarte ușor sa ne însușim gândirea si atitudinile celorlalți față de noi. Influența gloatei ne îndrumă în direcția greșită. E ușor să urmăm calea minimal rezistențe. Când viețile noastre nu reușesc să țină pasul cu disciplina, iar dorințele ne devin egoiste, e vremea să ne oprim și să ne reevaluăm existența.
2. Numai slujindu-l pe Dumnezeu vom avea energie spirituală!
În Isaia, capitolul 40, versetele 29-31, se spune in felul următor: cel dă tărie celui obosit si celui slab îi dă putere mare. Cei tineri se obosesc, își risipesc puterile și vitejii luptători vor putea sa se clatine, dar cei ce nădăjduiesc întru Dumnezeu vor înnoi puterea lor. Le vor crește aripi ca ale vulturului; vor alerg și nu-și vor slei puterea, vor merge și nu se vor obosi.”
3. Se impune să recapitulăm trecutul.
Trecutul e un profesor grozav. Experiența e un profesor sever. Numai făcându-vă timp să reflectați asupra zilei de ieri și să apreciați sincer succesele și eșecurile ei o să fiți cu-adevărat pregătit pentru ziua de mâine. Lungimea căii spre succes pe care o veți parcurge depinde considerabil de dorința dumneavoastră de a învăța și de a vă dezvoltă în bine, prin conștientizarea greșelilor si regreselor trecute.
4. Problemele cunosc o rezolvare mai rapidă , dacă le privim în perspectivă!
Ori de câte ori e posibil, e preferabil să vă faceți mai mult timp să gândiți, bineînțeles, pozitiv si sa acționați cu privire la situațiile potrivnice.
5. Scurtele momente de repaos ne fac mai recunoscători!
O inimă recunoscătoare e una ce are timp să-și contabilizeze binecuvântările. Reproșul curățat de Iisus a fost prea copleșit de bucuria din sufletul său, pentru a-și aminti să-I mulțumească Mântuitorului. Să ne acordăm un răgaz pentru meditație, căci numai atunci inimile ni se vor umple de laudă pentru prietenii noștri, pentru binecuvântările primite în trecut si pentru Dumnezeu.
6. Uneori, când speri într-o schimbare de circumstanțe, e bine sa lași decizia pe a doua zi.
În anumite situații, problemele se pot rezolva de la sine.
7. În cele din urmă, odihna ne este necesară pentru a putea simți, a gândi și a ne purta așa cum se cuvine.
Condiția noastră spirituală, fizică ei emoțională ne determină in mare măsură reacțiile la diferite circumstanțe de viață. Cu cât nr simțit mai bine, cu atât suntem mai capabili sa evaluăm situațiile potrivnice și să luăm decizii vitale. Când suntem sub presiune, simțind că termenele-limită țipă sa fie respectate și că lumea se rotește amețitor în jurul nostru, e vremea să ne oprim din goană si sa ne tragem sufletul.
__________________________________________________________
Urmariți-ne și pe Youtube!
Citiți și alte articole:
Despre Îmbunătățirea minții! ✙ Despre Rugăciune! ✙ Postări Populare! ✙ Să Devenim mai buni! ✙ Sfaturi Duhovnicești! ✙
Comentarii
Trimiteți un comentariu