Harisma înainte-vederii și a străvederii Starețului

      Starețul Iosif era foarte experimentat. Atunci când mergeam la el noaptea pentru mărturisirea gândurilor, de cele mai multe ori ne explica în amănunt problema noastră și ne dădea și rezolvarea ei mai înainte de a-i descrie noi ce anume ne preocupa. Adina cunoștea dinainte starea noastră lăuntrica și ne explica cărui fapt se datorează și cum trebuie înfruntata, fie ca era vorba de gânduri, fie de patimi, fie de lucrări ale Harului.
      Nu avea nevoie sa întrebe ca sa analizeze problema și sa răspundă. Cu o simpla privire ne citea gândurile. Și aceasta, fiindcă pe de o  parte avea o urinoasa experienta ascetica, iar pe de alta parte avea Harul străvederii.
     Ne minunam de faptul ca atât de bine cunoștea lăuntrul nostru, pe care chiar și noua înșine de cele mai multe ori ne venea greu sa-l descriem. Cu toate acestea însa nu ne arata limpede ca ne citea gândurile. Firește, noi nu-i ascundeam nimic, și chiar dacă am fi voit sa facem aceasta, nu puteam, pentru ca ne spunea el.

    Am fost martori la multe situații în care s-a descoperit harisma străvederii sale.
    Odată, pe când Starețul încă se afla la Schitul Sfântului Vasile, a mers pana sus la kiriako, la ieromonahul Gherasim. Acolo se afla un oarecare mirean. Starețul s-a apropiat de el și i-a spus:
  -Aveți asupra dumneavoastră o oare care greșeala, care însa este grava.
  - Ce greșeala am?, a întrebat mireanul.
  - Nu cunosc, a răspuns Starețul, dar totuși aveți o greșeala foarte grava.
  - Și nu putem sa o aflam?
  -A




Ideea ta poate deveni un articol citit de mii de persoane, iți poți împărtăși ideeile pentru a ajuta pe cei ce citesc!(click aici pentru mai multe informatii)!

Urmariți-ne și pe Youtube!

Citiți și alte articole:

Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Postări populare