Despre Rabdare - Sfantul Ignatie Briancianinov


Despre Răbdare - Sfântul Ignatie Briancianinov





"Casa sufletului este răbdarea, fiindcă în ea viază sufletul; hrana sufletului este smerenia, caci cu ea se hrănește sufletul", a grăit sfântul Ilie Ecdicul.
Întocmai hrănindu-ne cu sfânta hrana a smereniei, putem rămâne în sfânta casa a răbdării; iar când aceasta hrana este neîndestulătoare, sufletul iese din casa răbdării. Ca un vifor îl răpește tulburarea, îl poarta unde vrea, îl învârtește. Precum valurile, se înalță în el felurite gânduri și simțăminte pătimașe, îl îneacă în adâncul cugetărilor, visărilor,cuvintelor și faptelor nechibzuite și păcătoase. Sufletul ajunge într-o stare de slăbănogire, de trândăvie întunecata, adesea se apropie de prăpastiile deznădejdii ucigătoare și desăvârșitei ne tocmiri.
Vrei sa ramai în sfânta casa a răbdării și să numai ieși de acolo? Adună-ți merindea neapărat trebuincioasa pentru aceasta: dobândește și înmulțește în tine gândurile și simțămintele cele smerite!



Ideea ta poate deveni un articol citit de mii de persoane, iți poți împărtăși ideeile pentru a ajuta pe cei ce citesc!(click aici pentru mai multe informatii)!

Urmariți-ne și pe Youtube!

Citiți și alte articole:

Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Postări populare