Rugăciunea





*Întristarea gândului pentru păcate este un dar de preț a lui Dumnezeu; cel ce o poarta în sânurile sale cu luare-aminte și evlavia cuvenită poarta un dor sfânt. Ea tine locul tuturor nevoințelor trupești, atunci când puterile nu ne ajung spre săvârșirea lor. Dimpotrivă, de la un trup puternic se cere multa osteneala la rugăciune; fără aceasta inima nu se va frânge, rugăciunea va fi neputincioasa și neadevărată.

*Calitatea adevăratei rugăciuni stă  în aceea ca  mintea sa se afle intru luare-aminte la rugăciune, iar inima sa fie intru împreună simțire cu mintea.

*Cel care nu se îngrijește de îndeletnicirea cu rugăciunea intru luare-aminte, împreună cu pocăința, acela e străin de sporirea duhovniceasca, străin de roadele duhovnicești, se afla intru bezna amăgiri de sine celei de multe feluri. Smerenia este singurul jertfelnic pe care e îngăduit oamenilor sa aducă lui Dumnezeu prinosul jertfelor de rugăciune- singurul jertfelnic de pe care jertfele de rugăciune de Dumnezeu; rugăciunea este maica tuturor virtuților adevărate, dumnezeiești. Nu este, nu este cu putință nici o sporire duhovniceasca pentru cel ce a lepădat smerenia, pentru cel care nu s-a îngrijit a intra în sfințita unire cu rugăciunea.
Îndeletnicirea cu rugăciunea este indemn al Apostolului: Neîncetat rugați-vă (1 Tes. V 17), ne grăiește Apostolul.

*Când hotărăști sa faci ceva sau dorești ceva, precum și în împrejurările grele ale vieții, arunca gândul tău la rugăciune înaintea lui Dumnezeu: cere cea ce socoti de trebuința și de folos, dar împlinirea cererii tale las-o lui Dumnezeu având credința și nădejde în atotputernicia, înțelepciunea și bunătatea voii lui Dumnezeu. Acest chip preaînalt al rugăciunii ni l-a dăruit Cel Care S-a rugat în gradina Ghetsimani - sa treacă paharul rânduit Lui. -însă nu voia Mea, Și-a încheiat El rugăciunea către Tatăl: Ci a Ta să fie (Lc. XXII, 42).




Ideea ta poate deveni un articol citit de mii de persoane, iți poți împărtăși ideeile pentru a ajuta pe cei ce citesc!(click aici pentru mai multe informatii)!

Urmariți-ne și pe Youtube!

Citiți și alte articole:

Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare