Sfaturi duhovniceşti ale Părintelui Cleopa Ilie






Sfaturi duhovnicești ale Părintelui Cleopa



sibello.net *Când vă treziți dimineață, să nu vă apucaţi de treabă întâi, că sunteţi batjocoriţi de satana! Ci să ziceţi: „Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, slavă Ţie!” Slăveşte-L pe Dumnezeu, că apoi ai să ai spor la muncă în ziua aceea. Ţi-ajută Dumnezeu, îţi întăreşte şi mintea şi braţele ca să lucrezi cu spor, să te păzească de primejdii, de fulgere, de tunete, de accidente, de orice. Roagă-te lui Dumnezeu şi porneşte la muncă cu toată inima. Dar întâi roagă-te Lui şi ai să vezi cu cât spor mergi în ziua aceea.




*Spunea Părintele Cleopa: ''Stiti voi cine-i Maica Domnului? Ea este Împărăteasa Heruvimilor, Împărăteasa a toată făptura, cămara întrupării lui Dumnezeu-Cuvântul, ușa luminii, ca lumina cea neapropiata gânditoare prin ea a venit în lume.


* De multe ori Părintele Cleopa zicea: ''Ce suntem noi? O mana de pământ în fundul unui mormânt! Din pământ bun am fost făcuți, dar l-am spurcat și mergem în pământ și spurcam pământul! Ce suntem noi? Interacțiune și mâncarea viermilor''.

*Părintele Cleopa repeta mereu: ''Maine, poimâine ma duc la Hristos! Maine pleacă Moșul  Putregai!'', ''Maine nu veți mai vedea decât o cruce în cimitir!'', ''Maine, poimâine, veșnică pomenire Moșului Putregai!'', ''Ia, un hârb legat cu sarma!'', ''Maine ma duc la frații mei. Ei striga la mine: ''Hai, mai frate! Lasă  vorba cu oamenii!''
cartepedia.ro
*Când cineva se îngrijora pentru vremurile de acum și îl întrebă: ''Ce o sa fie, părinte?'', sfinția sa răspundea: ''Anii și vremile le-a pus Tatăl intru a Sa stăpânire. Cum vrea Tatăl, asa face!'' Iar dacă cineva zicea: ''Afara este vreme rea'', părintele răspundea: ''Tot ce da Domnul este bun!''
*Omul care se teme de Dumnezeu e mai presus de toți înțelepții lumii.

*Niciodată să nu dai sfat nimănui, până când nu l-ai trăit tu! Cel ce dă sfat, dar el nu l-a trăit, este ca izvorul de apă pictat pe perete.

*Am prăsit destul pe ogorul vostru, trebuie să mai prășesc și pe ogorul meu! Trebuie să mă rog ca să smulg buruienile din inima mea.

*Răbdare, răbdare, răbdare, răbdare, răbdare…! Şi când simţi că s-a gătat, iar: răbdare, răbdare, răbdare, răbdare! Şi iar: răbdare, răbdare, răbdare, răbdare!…

*Una din marile datorii duhovnicești, atât ale monahilor, cât și ale creștinilor, este spovedania păcatelor. Trebuie să știm mai întâi că toți greșim înaintea lui Dumnezeu, unii mai mult, alții mai puțin, și nimeni nu este fără de păcat.

*Răbdare, răbdare, răbdare, răbdare, răbdare…! Şi când simţi că s-a gătat, iar: răbdare, răbdare, răbdare, răbdare! Şi iar: răbdare, răbdare, răbdare, răbdare!…

*Să nu vorbiţi în biserică, pentru că este mare păcat. Dacă este mare nevoie să vorbeşti, vorbeşte în şoaptă sau prin semne.”

cel.ro

Ideea ta poate deveni un articol citit de mii de persoane, iți poți împărtăși ideeile pentru a ajuta pe cei ce citesc!(click aici pentru mai multe informatii)!

Urmariți-ne și pe Youtube!
Citiți și alte articole:
Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙Citiți și alte articole:
Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Postări populare