Mântuitorul Hristos este singurul Împărat al acestei lumi




Mântuitorul Hristos este singurul Împărat al acestei lumi


Minunile săvârșite de Mântuitorul pentru întărirea și adeverirea cuvântului Său, au fost nenumărate și așa de impunătoare,  încât dovedesc ca săvârșitorul lor este Dumnezeu.
Mântuitorul a dat exemplu de viață curată și sfântă, a fost virtutea personificată. Spre deosebire se toți proorociiz de toți întemeietorii de religii, de toți înțelepții lumii, care au propovăduit învățături înalte și au dat sfaturi frumoase, pe care însă nu le-au urmat, Mântuitorul Hristos a împlinit tot cea ce a învățat.  Deși îmbrăcat în trup omenesc, El nu s-a făcut vinovat de nici u  păcat înaintea lui Dumnezeu sau a oamenilor, de nici o abatere cu faptă de la ceea ce a învățat cu cuvântul.
Ca mântuitor și că Fiu al lui Dumnezeu, Iisus Hristos a fost și împărat,  dar nu pămîntesc, în sensul obișnuit al cuvântului. Ci a fost Împărat spiritual, Împărat al adevărului, Împărat ceresc, Împăratul împăraților,  nume pe care i l-au dat profeții, unii dintre contemporanii și urmașii săi, precum și El însuși.
Demnitatea Lui Împărătească o anunță îngerul Gavril Fecioarei Maria: „Și Domnul Dumnezeu îi va da Lui tronul lui David, părintele Său...Și împărăția Lui nu va avea sfârșit” (Luca 1, 32, 33). Magii de la Răsărit,  după nașterea Sa, se întrebau de locul unde s-a născut împăratul ideilor, a cărui stea o văzuseră la Răsărit și, aflându-l, Îi aduc daruri ca unui Dumnezeu, Împărat si muritor. La intrarea triumfală în Ierusalim, iudeii care L-au primit cu multă cinste, Îl numesc Împărat a lui Israel.
pentruanimale.ro Însuși Iisus recunoaște că e Împărat,  dar că împărăția Lui e spirituală,  având arme si legi duhovnicești,  nu ca acelea din lumea aceasta. „Împărăția Mea nu este din lumea aceasta" (Ioan 18, 36), răspunde El lui Pilat. Iisus Hristos e împăratul blând, e împăratul-miel care a fost înjunghiat pentru păcatele lumii (Apocalipsa 5). Ca împărat, Mântuitorul Hristos a întemeiat Biserica Să, i-a dat legile, o conduce nevăzut prin slujitorii ei, cărora le dă harul Său și care va dura până la sfârșitul veacurilor.
De asemenea, prin minunile săvârșite, Mântuitorul a dovedit că este stăpân asupra întregii firi și Împărat al lumii văzute, ca și al celei nevăzute și Dumnezeu adevărat, a cărui putere și slavă nu cunosc margini. La schimbarea Sa la față,  El s-a arătat înconjurat de slavă suprapământească și cu puterea de a sta de vorbă cu morții.
Prin coborârea cu sufletul in iad, în timp ce trupul Îi zăcea în mormânt ( Legea. 4, 9;1 Petru 3, 19), Hristos a sfărâmat puterea iadului și a morții veșnice, căci de atunci acestea nu mai au putere peste cei ce au crezut sau cred în Hristos.

pretdefurnizor.ro


Urmariți-ne și pe Youtube!
Citiți și alte articole:
Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Postări populare