Să trăim mai blând!



     Trăim vremuri grele, tulburi, de mari incertitudini și frământări și ne îndreptăm spre un viitor incert, însoțiți doar de speranțe palide, fără să știm ce ne așteaptă, ce ni se oferă dincolo de dorințele noastre.
     Suntem din ce în ce mai nervoși, mai iritați, mai nerăbdători cu noi și cu cei din jur, ne hărțuiesc prea multe întrebări la care vrem imediat răspunsuri.
      Trăim cenușiu, gândim cenușiu, pentru că în noi și în jurul nostru ne-am obișnuit să vedem numai cenușiu. Toate aceste trăiri se răsfrâng dureros, ca o răzbunare, asupra sănătății noastre și ajungem ca la un moment dat să ne întrebăm contrariați ce-am făcut, unde și cu ce am greșit, de suntem bolnavi, de ne-am pierdut cheful de viață și puterea de a zâmbi.
       Puterea de a ne dobândi sau de a ne redobândi liniștea sufletească de care fiecare dintre noi avem atâta nevoie se gasește în noi. Nimeni nu ne-o poate oferi ca pe un dar sau ca pe un medicament. Noi înșine trebuie să luptăm ca să o obținem și lupta nu e deloc ușoară, dar se poate câstiga.
elegibo.ro         Nu rezolvăm nimic dacă ne lăsăm prinși în jocul celor care s-au obișnuit să ne manipuleze gândurile și trăirile. Ar trebui să primim cu calm, cu detașare și multă înțelepciune ceea ce zilnic ni se oferă sub titlul generic de știri.
       Nu schimbăm nimic în lume și nici în mentalitatea altora dacă ne lăsăm copleșiți de ceea ce aflăm și nici dacă ne concentrăm toate gândurile pe ceea ce pare decisiv pentru un viitor despre care nu știm înca nimic.
      Râsul, buna dispoziție, optimismul care ar trebui să ne însoțească în fiecare clipă a vieții ne țin departe de stres și de îmbolnăviri frecvente. Râsul ne luminează și ne înnobilează fața, buna dispoziție ne face mai darnici, mai toleranți și înțelegători, optimismul ne ajută să privim fără teamă spre mâine, indiferent cum ne-ar fi prezentat.
      Să ținem cont de faptul că seninatatea chipului, gândul pozitiv și calmul vor duce inevitabil spre liniștea suflcarescă de care toți avem nevoie pentru sănatatea fizică a organismului nostru. Doamne ajută! fashiondays.ro pretdefurnizor.ro


Urmariți-ne și pe Youtube!
Citiți și alte articole:
Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Postări populare