Iisus Hristos – Lumina Lumii




                    Iisus Hristos – Lumina Lumii

Prin cele trei slujiri, chemări sau misiuni: de arhiereu, prooroc și împărat, Iisus Hristos mantuiește lumea prin jertfă,  o învață să-și însușească mântuirea și o conduce la mântuire.
Iisus Hristos a fost proorocul cel mai înalt, aducând cea mai deplină învățătură despre Dumnezeu, ca Unul ce n-a primit-o din afară de Sine, ci din plinitatea Sa nemărginită.  De aceea, nimeni nu mai poate adăuga ceva la învățătura Sa. Ea, doar, poate fi mai bine înțeleasă în Biserică,  prin descoperirea de către Duhul Sfânt.  În acest înțeles,  El e proorocul cel din urmă cu care sa încheiat Descoperirea Dumnezeiască. „Prooroc din mijlocul tău și din frații tăi,  ca și mine, zice Moise, îți va ridica Domnul Dumnezeul tău, pe Acela să-L ascultați” (Deut. 18,15). Ucenicii I se adresează cu titlul „învățătorule" , iar Hristos însuși spune despre Sine: „Eu sunt adevărul” (Ioan 8, 12), sau: „Eu, spre aceasta M-am născut și pentru aceasta am venit în lume, ca să dau mărturie pentru adevăr” ( Ioan 14, 6).
interlink.ro Mântuitorul Hristos a învățat că Dumnezeu este duh și iubire și că este unul după ființă și întreit ca persoane. Fiind duh, El nu are nimic comun cu materia, ci este perfecțiunea absolută, suma și izvorul tuturor perfecțiunilor. Fiind iubire, a făcut totul din dragoste și se conduce în toate actele Sale numai de dragoste. În raportul Său cu oamenii este că un tată cu fiii săi.  De aceea se numește in chip deosebit Tatăl nostru și Tatăl Ceresc. Această înfățișare a lui Dumnezeu ca duh, dragoste si tată este cea mai sublimă idee despre Dumnezeu, la înălțimea căreia nu s-a putut ridica mintea omenească.
Din punct de vedere moral, oamenii sunt frați între ei, deoarece sunt toți fiii Tatălui ceresc, iar legea care determină raporturile dintre ei este legea dragostei: „ Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiți unul pe altul, precum Eu v-am iubit pe voi... „Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții” (Ioan 13, 34-35).
Traiul oamenilor sub imperiul legii morale creștine trebuie să fie ideal, pentru că orice dușmănie, invidie, ură, rivalitate trebuie alungată din suflet si iubirea cea mai curată și dezinteresată trebuie să-i ia locul.
Împărăția lui Dumnezeu nu este numai în ceruri, în viața de dincolo de mormânt,  ci și aici pe pământ, în viața aceasta vremelnică. Pentru că oamenii trebuie să fie desăvârșiți precum este desăvârșit Tatăl lor din ceruri ( Matei 5, 48). Acolo unde oamenii duc o astfel de viață pilduitoare,  acolo este împărăția lui Dumnezeu .

pretdefurnizor.ro


Urmariți-ne și pe Youtube!
Citiți și alte articole:
Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Postări populare