În pomul dumneavoastră ce roade cresc?




În pomul dumneavoastră ce roade cresc?



        Psalmistul a scris despre fericirea celor creștini.  În Psalmul 1, versetul 3, citim așa: „ Și va fi ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor, care rodul său va da la vremea să și  frunza lui nu va cădea și toate câte va face vor spori.” Vorbind la figurat cu privire la pomul ce reprezintă viața unei persoane, Iisus a zis „ căci după roada se cunoaște pomul (omul)”. (Matei 12, 33) În Ioan 15, 8, Iisus a mai zis: „Întru aceasta a fost slăvit Tatăl meu, ca să aduceți roadă multă și să vă faceți ucenici ai Mei.” De vreme ce viața e asemuită cu un pom, eu, ca om, trebuie să răspund la următoarea întrebare: Ce fel de roade dă pomul meu?
Flower        Iată un adevăr important de  avut în vedere: așa cum un pom nu poate da roade ce nu-i sunt specifice, nici noi nu putem. Cu alte cuvinte, noi, oamenii, nu putem produce în viețile noastre decât roade înrudite cu caracterul pe care-l avem.  Nimeni nu e atât de abil, încât să poată avea constant rezultate în care nu care sau care nu-i stau în fire.
       În urmă Cu câțiva ani, am citit o povestire adevărată ce ilustrează minunat afirmația precedentă.  Timp de patru decenii, Berlinul de Est a fost controlat de comuniști. Berlinul de Vest a fost liber. Într-o zi, niște oameni din Berlinul de Est, au luat un camion de gunoi și l-au descărcat în Berlinul de Vest. Cetățenii de aici, din Vest, s-ar fi putut răzbuna făcând același lucru. În schimb ei au luat un camion încărcat cu pâine,  conserve și lapte și au descărcat alimentele, aranjându-le cu grijă,  în Berlinul de Est.  În vârful grămezii cu alimente au așezat un bilețel pe care scria: „ Fiecare oferă ce are.”
        Dumneavoastră ce aveți de oferit? Pentru a răspunde la această întrebare,  trebuie să vă gândiți la ce roade produceți. E trist să-ți dai seama că mulți oameni au nevoi pe care foarte puțini le pot satisface. Motivul? Majoritatea indivizilor sunt, mai degrabă, preocupați să culeagă roade, în loc să le producă. E mai ușor să fii consumator decât producător.  Și mai sunt unii oameni care se tem sa nu rodească într-atât, încât să ajungă neroditori. Iar cei care se tem să-și împartă roadele constata că cele pe care ele păstrează pentru ei le sunt insuficiente pentru supraviețuire.  În Evanghelia lui Ioan, capitolul 15, Iisus le arată calea celor care vor să dea roadă bună.

Flower 1. Omul trebuie să fie conectat la o sursă adecvată!
        În Ioan 15, 4-5, Iisus spune: „Rămâneți în Mine și Eu în voi. Precum mlădița nu poate să aducă roade de la sine, dacă nu rămâne în viță, tot așa nici voi, dacă nu rămâneți în Mine. Eu sunt vița,  voi mlădițele.  Cel ce rămâne întru Mine și Eu în el, acela aduce roadă multă,  căci fără Mine nu puteți face nimic.” Mulți dintre oamenii frustrați de viața lor slab rodnică n-au fost niciodată prea apropiați de Dumnezeu. Roadele lor sunt artificiale și nesatisfăcătoare. Spiritul  independent le-a diminuat resursele până când sosirea a ajuns să fie limitată de capacitatea lor mică,  restrânsă de producție. E realmente important să conștientizăm că a fi în legătură cu Dumnezeu înseamnă a face ca puterea Lui Să fie puterea noastră! Ce-i al Lui devine al nostru. Nu ne mai întrebăm: „Cât de mult îmi pot extinde potențialul?”, ci mai degrabă: „ În ce măsură pot permite puterii lui Dumnezeu să curgă prin mine?”
2. Pentru a da roade, omul trebuie să fie disciplinat și curățit de uscături!
        În Ioan 15, 2, Iisus a spus:” Orice mlădiță care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; și orice mlădiță care aduce roadă El o curățește , ca mai multă roadă să aducă. „ Tot ce-își dorește Dumnezeu de la viața noastră e să fim rodnici.  Vrea să  dăm cât mai multe roade. Domnul e sursa unui șir nesfârșit de binecuvântări ce-ar trebui să curgă, prin viețile noastre, către alții.  Cel-de Sus își dorește să fim orânduiți,  pentru a înlesni bogăția de roade. Ca să-i împlinim vrerea, trebuie să-I îngăduim să înlăture din viețile noastre tot cea ce reprezintă o opreliște în calea rodului. Suntem rodnici doar dacă suntem disciplinați.  Curățarea mlădițelor uscate ne mențin fertil. Activitatea mea preferată este în timpul liber  să cercetez biografii ale oamenilor de seamă.  Așa am constatat că prima izbândă a acestora a fost asupra lor înșelare.
Flower 3. Omul trebuie să-și dea seama că vrerea lui Dumnezeu pentru copiii Săi e să rodească!
       „Întru aceasta a fost slăvit Tatăl Meu, ca să aduceți roadă bună și să vă faceți ucenici ai Mei.” (Ioan 15, 8) o dată descoperită vrerea lui Dumnezeu, o să ne fie mult nu ușor s-o urmăm. Prima noastră pârghii în străduința de  a da roade  ar trebui să fie roada Duhului. Rămâneți  în legătură cu Dumnezeu, rămâneți disciplinați și împliniți cum puteți mai bine vrerea Domnului pentru viața dumneavoastră.

__________________________________________________________

Urmariți-ne și pe Youtube!
Citiți și alte articole:
Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙
Flower

Comentarii

Postări populare