PECETLUIREA CEA VICLEANÃ A OMULUI




PECETLUIREA CEA VICLEANÃ A OMULUI
CU NUMÃRUL NUMELUI LUI ANTIHRIST - 666

de Ieroschimonah Dorotei Melinte




elefant.ro   Aprobarea noastrã prin semnãturã a noilor buletine duce la lepãdare de Hristos pentru cã ni se pune pecetea pe toatã fiinta. Identitatea mea se va codifica, asa cã numele de la botez, care mã caracterizeazã ca o persoanã a lui Hristos, se va transforma într-un numãr care nu va fi recunoscut de nimeni decît prin anexarea codului de recunoastere 666. Asa cum în trecut numele copiilor se formau dupã numele pãrintilor: Alioanei; Apetrei; Amariei; etc. Acum prin adãugarea acestui cod de recunoastere vom deveni ai antihristului (sã nu fie). Aceste buletine cu cip încorporat vor avea proprietatea sã înregistreze toate datele intime ale persoanei mele fizice (ADN) si chiar sufletesti (ziarul ZIUA sîmbãtã 5 iulie 2003).
  Despre acest numãr ne vorbesc scrierile din Sfînta Scripturã prin Apocalipsã de douã mii de ani, de aceea nu vom avea nici un cuvînt de spus spre apãrarea noastrã, spre apãrarea înaintea lui Hristos, dacã vom primi pecetea drãceascã.
  Nestiinta nu poate fi o scuzã atît timp cît Sfîntul Marcu Ascetul spune cã: "Trîndãvia, nestiinta, si uitarea sunt pãcate de moarte".
  Cu toate cã multi credinciosi, chiar si o parte din reprezentantii bisericii au înteles cã aceste buletine sunt o capcanã duhovniceascã, tind sã afirme cã semnãtura nu înseamnã o lepãdare sufleteascã fãcînd afirmatii de genul: "Eu semnez dar în interiorul meu nu mã lepãd" si încã: "mã lepãd doar cu gura, dar nu în sufletul meu".
  În urmãtoarele rînduri cerînd mila lui Dumnezeu spre a ne lumina vom încerca sã arãtãm cã afirmatiile anterioare sunt rezultatul unor confuzii duhovnicesti.
  Atît timp cît tu certifici prin semnãturã cã informatiile respective te descriu, nu poti sustine cã nu te-ai lepãdat sufleteste, pentru cã orice actiune trupeascã nu se poate fãptui decît prin luarea unei decizii sufletesti, printr-o încuviintare lãuntricã. Asa cã semnãtura a fost rezultatul unei decizii luate de minte prin gîndire, exprimatã în cuvînt prin afirmatii de genul ,,îl iau, sunt de acord, semnez" si urmatã de simtirea sufleteascã prin duh de a semna.
  Sfîntul Ignatie Briancianinov ne spune cã "mintea, gîndul sau cuvîntul si duhul(simtirea duhovniceascã) nu sunt altceva decît pãrtile puterii cuvîntãtoare ale sufletului, care au rolul final de a analiza informatia si de-a o exprima dupã ce a trecut mai întîi prin filtrul puterii poftitoare si a celei mînioase. Mintea noastrã este chipul Tatãlui, gîndul sau cuvîntul este chipul Fiului, si duhul(simtirea duhovniceascã a sufletului) este chipul Sfîntului Duh." (Experiente ascetice vol. III-IV pag. 164).
  Acum spune-mi la care interior te referi cînd sustii cã în adîncul tãu nu te lepezi sau cã zici doar cu gura dar în sufletul tãu nu crezi ceea ce ai zis? Dupã cum ti-am arãtat mai sus sufletul tãu a acceptat mai întîi semnãtura? Oare crezi cã mai ai si altceva în afarã de trup si de suflet cînd te referi la interiorul tãu? Sã nu fie! Sau poate crezi cã ai douã suflete cînd spui cã te lepezi cu gura dar cu sufletul nu?
  Înselarea cea mai mare este cã probabil crezi cã dacã semnezi fiind constrîns, Dumnezeu nu ti-o considerã ca pe o lepãdare. Te înseli. De ce? Pentru cã în acest caz esti vinovat de necredintã. Dacã ar fi fost vorba de altã slãbiciune sufleteascã Dumnezeu te-ar fi înteles, dar cînd e vorba de necredintã nu are cum sã te ajute, pentru cã El nu se amestecã în libera noastrã alegere. Dacã ai fi crezut cu adevãrat în El, nu ai fi acceptat asemenea compromis nici în gînd. Acest accept l-ai dat, influentat fiind de starea ta duhovniceascã falsã pe care o ai în acel moment. Care stare duhovniceascã falsã? Aceea de a sluji la doi domni. Vrei sã fi cu Hristos dar în acelasi timp sã slujesti si patimilor, mai bine spus sã nu te strici nici cu Mamona. Este exact ceea ce nu se poate pentru cã însusi Hristos ne spune în Sfînta Scripturã cã nu putem sluji la doi domni.

aivrea.ro magazin.vinecologic.ro


Urmariți-ne și pe Youtube!
Citiți și alte articole:
Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Postări populare