Da, puteți!





Da, puteți!



               Mă uimește să văd așa de mulți oameni ale căror acțiuni sunt, efectiv, îngrădite de modul în care gândesc. Comentarii precum: „Ai mai pomenit pe cineva care să fi făcut asta înaintea ta?!”, „Lasă visatul, revino cu picioarele pe pământ!” și: „ Nu-ți face cine știe ce speranțe” au împiedicat valorificarea potențialului multor persoane care au urmărit să aibă realizări notabile. Există prea mulți oameni care duc o viață plină de lipsuri, când ar trebui, defapt, să se ridice pe cele mai înainte culmi.
              
               De multe ori, oameni nu reușesc să se implice în munca lor și nu sunt în stare șă le acorde ajutor și altora; și nu pentru că le-ar lipsi abilitatea sau disponibilitatea de a face aceste lucruri, ci pentru că nu au destulă încredere îi ei și nu sunt siguri că le pot face.
               Mulți oameni consideră că problemele lor sunt atât de încâlcite, încât sunt imposibil de depășit. Într-o zi, am intrat în parcarea unei benzinării ca să fac plinul. Tot așteptând așa, am observat o doamnă într-o mașină blocată în parcare de un autobuz. Privind-o atent, am constat că era din cale-afară de furioasă și de neputincioasă. Când am analizat situația, mi-am dat seama că femeia putea să iasă din parcare – trebuia numai să încerce. Însă ea simțea că orice tentativă de a scoate mașina de acolo era inutilă. Nu vedea decât autobuzul mare din față, care o împiedica să iasă.
               L-am rugat pe prietenul meu, cu care pornise la drum, să se ducă să-i bată în geam și să îi spună să se uite la mine, ca să o ghidez să se strecoare pe lângă autobuz și să iasă din parcare. L-am sfătuit, de asemenea, s-o încurajeze, să o convingă că poate menervra mașina, în ciuda spațiului strâmt. Și, după cum era de așteptat, a reușit. Am urmărit-o îndeaproape cu privirea și am văzut cum i s-a șters resemnarea de pe chip, fiind înlocuită de bucurie. De ce? Pentru că reușise ceva ce cu câteva clipe mai înainte i se păruse imposibil.
               Ce obstacole mare vă frustrează și vă fac să credeți că scopurile dumneavoastră sunt imposibil de atins? Ce gânduri negative vă subminează visurile sau vă fac să renunțați la ele? Oricare ar fi acestea, faceți-vă puțin timp și meditați la următoarea afirmație: omul de succes strănge apa rece care a fost turnată peste planurile lui, o încălzește cu entuziasmul său și scoate la iveală aburii care-l vor face să înainteze.
În urmă cu câțiva ani, un grup de noi inginerii din cadrul diviziei de becuri a companiei General Electric au primit sarcina, aparent imposibilă, de a mătui un bec pe dinăuntru. Nimeni nu credea că e posibil așa ceva, iar chestiunea a fost tratată ca o glumă, însă, până la urmă, un nou-venit curajos, pe nume Marion Pipkin, nu doar că a descoperit o metodă de mătuire a becurilor pe interior, dar a conceput și un acid corosiv ce realiza adâncituri precis rotunzite, în locul celor ascuțite. Mulțumită descoperirilor lui, becurile au devenit mai rezistente. Din fericire, pe domnul Pipkin, nu l-a convins nimeni și nimic că problema era imposibil de rezolvat – așa că a soluționat-o!
               În general, lucrurile stau învers. Mergând tot înainte pe drumul vieți, în mințile noastre sunt plantate semințele multor gânduri negative, care, în cele din urmă, ne fac să ne oprim din toate cele pe care le putem săvârși pentru Dumnezeu, pentru alții sau pentru noi înșine. Data viitoare când conștientizați că sunteți pe cale sa abandonați atingerea unui țel, amintiți-vă de spusele mele: „Ba da, puteți!”. Iar dacă nu e de ajuns, amintiți-vă de cuvintele pe care vi le adresează apostolul Pavel în Epistola către Filipeni 4, 13: „Toate le pot întru Hristos, Cel care mă întărește”.
              



Ideea ta poate deveni un articol citit de mii de persoane, iți poți împărtăși ideeile pentru a ajuta pe cei ce citesc!(click aici pentru mai multe informatii)!

Urmariți-ne și pe Youtube!

Citiți și alte articole:

Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Postări populare