În zilele noastre diavolul seceră




În zilele noastre diavolul seceră



Prin păcat dăm drepturi ispititorului.

         Multă demonizare există astăzi în lume, diavolul seceră, deoarece oamenii contemporani i-au dat multe drepturi și primesc înfricoșătoare înrâuriri diavolești. Spunea cineva foarte bine„Oare când diavolul se ocupă de oameniacum nu se mai ocupă! I-a pus pe drumul lui și le spune„Călătorie bună!”, și oamenii călătoresc”.
librariadelfin.ro           Este înfricoșător! Vedeți, diavolii în ținutul Gadarenilor au cerut voie de la Hristos ca să intre în porci; și aceasta pentru că porcii nu au dat prilej diavolului și el nu avea dreptul să intre în ei. Hristos s-a îngăduit să între ca să fie pedepsiți israeliții, deoarece li se interzisese să mănânce carne de porc.
- Părinte, sunt unii care spun că nu există diavol.
- Da, și mie mi-a spus cineva: „Să scoți din traducerea Franceză a cărții „Sfântul Arsenie Capadocianul” cele ce se referă la cei îndrăciți, pentru că europeni nu le vor înțelege. Nu cred că există diavol”. Vezi, pe toate le explică prin psihologie. Dacă acești demonizați din Evanghelie ar fi mers la psihiatri, iar fi supus la șocuri electrice. Hristos a luat de la diavol dreptul de a face rău. Numai dacă omul îi dă dreptul poate să facă rău. Când cineva nu are legătură cu Tainele Bisericii, dă drepturi ispititorului și primește o înrâurire diavolească.
- Părinte, cum îi mai poate da cineva drepturi și în ce fel?

- Logica, vorbirea împotrivă, invidia, voia proprie, neascultarea, obrăznicia sunt însușirile diavolului. Potrivit cu măsura în care omul are acestea primește și influența din afară...Însă atunci când sufletul se va curăți, sălășluiește în om Sfântul Duh și se umple de har. În timp ce atunci când se va întina cu păcate de moarte, sălășluiește în el duhul cel necurat. Iar când nu este întinat cu păcate de moarte, sufletul se află numai sub înrâurirea duhului viclean.
      În epoca noastră, din păcate, oamenii nu vor sa-și taie patimirile lor, voia lor, și nu primesc sfaturi. Pe lângă aceasta mai vorbesc și cu obrăznicie, alungând astfel harul lui Dumnezeu. Și după aceasta, oriunde s-ar afla omul, nu poate spori deoarece primește înrăuriri diavolești.
       Este în afară de sine, pentru că din afară îi face comandă diavolului. Nu este înlăuntru în chip vădit – ferească Dumnezeu! – dar chiar și din afară îi poate face comandă.
      Atunci când omul este părăsit de har, se face mai rău decât diavolul. Pentru ca unele lucruri diavolul nu le face, ci numai pune pe oameni să le facă. De pildă, nu face crime, ci pune pe om sa le facă. Și astfel se demonizează oamenii după aceea.

librariadelfin.ro
vegis.ro chicco.ro

_______________________________________________________
Ideea ta poate deveni un articol citit de mii de persoane, iți poți împărtăși ideeile pentru a ajuta pe cei ce citesc!(click aici pentru mai multe informatii)!

Urmariți-ne și pe Youtube!
Citiți și alte articole:
Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Postări populare