Cunună fără încercare nu se poate!

Cununa fără încercare nu se poate’
Celor care cred că pot spori în viața duhovnicească numai atunci când toate celelalte ‘sunt în regulă’, Sfântul Ioan Casian le răspunde: ‘Să nu-ți închipui cumva că poți deveni virtuos dacă ești stăpânit de mânie – pentru că nu este în puterea ta să împiedici ca necazurile să se întâmple. Ci, mai degrabă, trebuie să practici răbdarea, care vine din smerenie și din suferința îndelungată, iar răbdarea depinde numai de voia ta’ (Sfântul Ioan Casian, ‘Rânduielile’). Asemenea și Sfântul Ioan Gură de Aur spune: ‘Cununa fără încercare nu se poate; nici răsplata fără luptă, nici răgaz fără oropsire și nici vară fără iarnă’ (Sfântul Ioan Gură de Aur, ‘Despre statui’, Omilia a patra). ‘Fie că Dumnezeu aduce peste noi foamete, război sau vreo altă nenorocire, El face aceasta dintr-o mare grijă și bunătate’, mai spune Sfântul Ioan Gură de Aur (‘Despre statui’, Omilia a șaptea). Și, în alt loc: ‘Singura regulă pe care trebuie să o urmăm este să suferim cu mulțumire fiecare lovitură a bolii, pentru că acestea ne sunt trimise pentru păcatele noastre, ș…ț Câte necazuri nu vin peste noi în fiecare zi? Ce fel de suflet trebuie să ai, ca să nu te mânii, nici să te necăjești, ci să mulțumești, să slăvești, să te închini Celui ce a îngăduit să vină peste tine aceste încercări? Câte necazuri neașteptate, câte strâmtorări! Și trebuie să strivești gândurile cele rele și să nu îngădui limbii să rostească cuvânt lipsit de cuviință. Așa cum a făcut fericitul Iov; a îndurat mii și mii de suferințe și a mulțumit mereu lui Dumnezeu’.
epiesa.ro zonia.ro

__________________________________________________________



Ideea ta poate deveni un articol citit de mii de persoane, iți poți împărtăși ideeile pentru a ajuta pe cei ce citesc!(click aici pentru mai multe informatii)!

Urmariți-ne și pe Youtube!
Citiți și alte articole:
Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Postări populare