Raiul sau iadul





                         Raiul sau iadul




elefant.ro   Domnul si Mîntuitorul nostru Iisus Hristos ne spune "Cel ce se va lepãda de Mine înaintea oamenilor si Eu Mã voi lepãda de el înaintea Tatãlui (Mt. 10, 33). Prin aceasta se alungã necunoasterea, indiferenta si nestiinta si astfel vinovatul nu are prilej de dezvinovãtire în fata Scaunului de Judecatã. Acestui îndemn i-au urmat toti martirii si mucenicii Bisericii noastre din primele veacuri crestine începînd cu arhidiaconul Stefan (vezi Fapte Ap. 7, 54-60) si pînã în zilele noastre dintre care amintim pe Sfîntul Ilie Lãcãtusu, ieromonahul Arsenie Boca, Valeriu Gafencu, Sfîntul Ioan Iacob de la Neamt si multi altii. Toate aceste cete de martiri si mãrturisitori ai credintei ortodoxe s-au adus ca jertfã din dragoste pentru Hristos si chiar dacã lepãdarea nu ar fi adus dupã sine pedeapsa iadului, tot nu s-ar fi lepãdat de El. Ce s-a ales de puternicii lumii? De împãratii pãgîni închinãtori la idoli, de Napoleon, de Hitler sau de alti cuceritori ai lumii? Au avut parte de focul iadului, iar trupurile lor au putrezit si le-au mîncat viermii, în schimb sufletele celor ce au rãmas alãturi de Hristos, chiar prigonite fiind de lumea pãcatului au avut si au în vecii vecilor parte de Rai, de viatã vesnicã, de fericire si nemurire, iar trupurile multora dintre ei sunt nestricãcioase si frumos mirositoare (sfinte moaste).
elefant.ro   Mîntuitorul a prevestit prin Sfîntul Ioan Teologul în pestera din Patmos, despre aplicarea semnului fiarei pe mîna dreaptã sau pe frunte (Apoc. 13, 16 - 18; 14, 9) si a lãsat ca "cine se închinã fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui sau pe mîna lui, va bea si el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat în potirul mîniei Sale, si se va chinui în foc si în pucioasã, înaintea sfintilor îngeri si înaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Si nu au odihnã nici ziua nici noaptea cei ce se închinã fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei. Aici este rãbdarea sfintilor care pãzesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus" (Apoc. 14, 9 - 12).
  În spatele duhului lumesc al "libertãtii" de astãzi se ascunde manipularea, robia sufletelor, tulburãrile psihice, nelinistea sufleteascã, grijile si anarhia care duce lumea spre impas, spre distrugerea sufleteascã si trupeascã. Cuviosul Paisie Aghioritul, unul din marii duhovnici ai Bisericii Ortodoxe (veacul XX) spunea: "În spatele sistemului perfect al cartelei de deservire se ascunde dictatura mondialã, robia lui antihrist".
  Istoria întreagã este o luptã între bine si rãu, este o consecintã a rãzboiului nevãzut (de oameni) între îngeri si demoni, la care, asa cum se pare la prima vedere înving demonii. Nu este asa! A demonstrat-o însusi Iisus Hristos care nu a sfîrsit pe cruce ci a învins moartea trecînd dincolo de ea, la viata vesnicã prin Învierea Sa.
  Faptul cã Dumnezeu ne dã ploaie cu gheatã, secetã, inundatii si alte semne pe care multi nu vor a le întelege, cã îngãduie ca în tara noastrã sã fim slugi masoneriei si altora care din dorinta lor de stãpînire (Mt. 4, 8 -10) ne duc la pierzare viitorul nostru si al copiilor nostri este mai degrabã o pedeapsã pe care nu putem spune cã nu o meritãm si atunci cînd El va considera cã ne-am îndreptat viata si faptele va lua toate aceste pedepse de pe umerii nostri. Pentru aceasta trebuie sã ne întoarcem la ale Lui si sã lepãdam pe ale lumii.
Sansa iesirii din haos este întoarcerea la canoanele Bisericii si la învãtãturile Sfintilor Pãrinti, si nicidecum la educatia oferitã de starurile si vedetele cinematografice împãtimite pe care ni le oferã noua orînduire a lumii iubitoare de fãrãdelegi (lumea pãcatului). Dar dacã Dumnezeu ne va acoperi cu Harul Sãu si ne va feri de toate acestea depinde mai întîi de noi.
elefant.ro


Urmariți-ne și pe Youtube!
Citiți și alte articole:
Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Postări populare