Rugăciuni de seară pentru un somn binecuvântat!





Rugăciuni de seară pentru un somn binecuvântat!




În numele tatălui și al fiului. Amin

Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție!
Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție!
Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție!
Împărate Ceresc, Mangâietorule, Duhul adevărului, care pretutindeni ești și toate le împlinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viața, vino și Te sălășluiește întru noi și ne curateste de toată întinarea și mantuiește, Bunule, sufletele noastre.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi (de 3 ori).
Slava Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Prea Sfânta Treime, miluiește-ne pe noi; Doamne curățește păcatele noastre; Stăpâne iartă fărădelegilr noastre; Sfinte, cercetează și vindecă neputințele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește.
Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău,vie împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în cer așa  și pe pământ.
Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă  astăzi. Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri.
Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău.
Că a Ta este împărăția și puterea și slava, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin



„Doamne, Dumnezeul nostru, iartă-mă pentru tot ce trebuia să spun și nu am spus, pentru tot ce trebuia să fac și nu am făcut, pentru tot ce trebuia să iubesc și nu am iubit. Apără-mi, te rog, Doamne, familia, căci restul nu e decât praf și vânt.

Doamne, Dumnezeul nostru, în Care am crezut și al Cărui nume mai mult decât tot numele Îl chemăm, dă-ne nouă iertare sufletului și trupului, celor ce mergem spre somn, păzește-ne de toată nălucirea întunericului.
Potolește, Doamne, Dumnezeul nostru, pornirea poftelor, stinge aprinderea zburdării trupești și ne dă în curăție a viețui cu lucrurile și cu cuvintele, ca dobândind viață cu fapte bune să nu cădem din binele Tău cel făgăduit, că bine ești cuvântat în veci. Amin!”
----------
  • Rugăciune de seară către Maica Domnului


„Preacurată și binecuvântată de Dumnezeu Născătoare Marie, Maică cea bună a Bunului Împărat, varsă mila Fiului Tău și Dumnezeului nostru spre pătimașul meu suflet și cu rugăciunile tale mă îndreptează spre fapte bune, ca preacinstit cealaltă vreme a vieții mele fără prihană să o trec și pentru tine Raiul să dobândesc, Fecioară de Dumnezeu Născătoare, care ești una Curată și binecuvântată. Amin!”

Rugăciune a Sfântului Macarie cel Mare către Dumnezeu Tatăl

Dumnezeule cel veșnice și Împărate a toată făptura, Cela ce m-ai învrednicit a ajunge pana în acest ceas, iartă-mi păcatele ce am făcut în aceasta zi: cu lucrul, cu cuvântul, și cu gândul, și curateste, Doamne, smeritul meu suflet, de toată intinăciunea trupului și a sufletului. Si-mi dă, Doamne, în aceasta noapte, a trece somnul în pace, ca sculându-ma din ticălosul meu așternut, bine sa plac Preasfântului Tău nume, în toate zilele vieții mele, și-mi  ajută cu harul Tău să calc pe vrăjmașii cei ce se lupta cu mine, pe cei trupești și pe cei fără de trup. Izbăvește-mă Doamne de gândurile cele deșarte, care mă  întinează și  de poftele cele rele, că  a Ta este împărăția, puterea și slavă  a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Rugăciune a Sfântului Antioh, către Domnul nostru Iisus Hristos

Atotțiitorule Cuvinte al Tatălui, Însuti fiind desăvâșit, Iisuse Hristoase, pentru multă milostivirea Ta, nu Te dezlipi de mine, robul Tău, ci odihnește intru mine pururea, Iisuse, Cel ce ești Pastor bun oilor Tale. Nu ma da ispitei șarpelui, nici nu ma lasă în pofta satanei, ca sămânța putrejunii este întru  mine. Tu, Doamne Dumnezeule, Celui ce ne închinăm, Împărate Sfinte Iisuse Hristoase, păzește-ma cu lumina cea neîntunecata, cu Duhul Tau cel Sfânt, cu Care ai sfințit pe ucenicii Tăi. Dă-mi Doamne și mie, nevrednicului robului Tău, mântuirea Ta în așternutul meu. Luminează mintea mea cu lumina înțelegerii Sfintei Tale Evangheliei, sufletul meu cu dragostea Crucii Tale, inima mea cu curăția cuvintelor Tale, trupul meu cu patima Ta cea nebiruita, cugetul meu cu smerenia Ta îl păzește, și ma ridica în vreme cuvioasa spre a Ta slăvire, ca preaslăvit ești cu Cel fără de început al Tau Părinte și cu Preasfântul Duh, în veci. Amin.

Rugăciunea a treia, către Sfântul Duh

Doamne, Împărate Ceresc, Mangaietorule, Duhul adevărului, milostivește-Te spre mine, păcătosul robul Tau, și ma miluiește și-mi iartă mie, nevrednicului toate cate am greșit Ție  astăzi ca un om, și nu numai ca un om, ci și mai rău decât dobitocul. Păcatele mele cele de voie și cele fără de voie, cele știute și cele neștiute, care sunt din tinerețe și din obiceiul cel rău și care sunt din voia cea sloboda și din lene: ori de m-am jurat cu numele Tau, ori de L-am hulit în gândul meu, sau pe cineva am ocărât, sau pe cineva am clevetit în mania mea, sau am scârbit, sau de ceva m-am maniat, sau am mințit, sau fără de vreme am dormit, sau vreun sărac a venit la mine și nu l-am socotit, sau pe fratele meu l-am scârbit, sau m-am sfădit, sau pe cineva am osândit, sau m-am mărit, sau m-am trufit, sau stand la rugăciune mintea mea s-a îngrijit de vicleniile acestei lumi, sau răzvrătire am cugetat, sau prea m-am saturat, sau m-am îmbătat, sau nebunește am râs, sau ceva rău am cugetat, sau frumusețe străină am văzut și cu dânsa mi-am rănit  inima, sau ce nu se cade am grăit, sau de păcatul fratelui meu am ras, iar păcatele mele sunt nenumărate, sau de rugăciune nu m-am îngrijit, sau altceva rău am făcut și nu-mi aduc aminte; ca acestea toate și mai mari decât acestea am făcut. Miluiește-ma, Stăpâne și Făcătorul meu pe mine leneșul și nevrednicul robul Tau, și mă ușurează, și ma slobozește și mă iartă, ca un bun și de oameni iubitor. Ca în pace să mă culc și să dorm eu păcătosul, necuratul și ticălosul și să mă închin, să cânt și să preaslăvesc preacinstitul numele Tau, împreună cu al Tatalui si cu al Unuia-Născut Fiului Lui, acum și pururea si in vecii vecilor. Amin.

Ideea ta poate deveni un articol citit de mii de persoane, iți poți împărtăși ideeile pentru a ajuta pe cei ce citesc!(click aici pentru mai multe informatii)!


Urmariți-ne și pe Youtube!

Citiți și alte articole:

Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare