Meditații



          Cea ce faceți azi e rezultatul lucrurilor pe care le-ați gândit ieri. Cea ce veți face mâine e rezultatul lucrurilor pe care le gândiți azi.
Îmi place să împărtășeasc oamenilor o formulă simplă  ce presupune două etape si are menirea de a-I ajuta să se schimbe.
          Mai întâi îi rog sa citească versatil 5, 17 din Epistola a doua către Dorinței a Sfântului Apostol Pavel: “ deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi.” Nașterea nouă, prin care, așa cum a spus Hristos, trebuie să trecem cu toții, pentru a ne asigura că ajungem în Răi, nu numai că ne hotărăște destinul veșnic  dar ne schimbă,  totodată,  și viața prezentă.  Prin iertarea păcatelor, scăpăm de multe suferințe si greșeli din trecut. Dragostea, bucuria și pacea pe care I le dăruiește Iisus cuiva care devine, în totalitate , copilul Lui marchează o schimbare in viața fiecărui individ.
         Cu toate acestea, cunosc mulți creștini care încă trebuie să facă schimbări radicale în viețile lor, personale, de zi cu zi.
Pentru a ajunge așa cum vă doriți,  al doilea lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă schimbați mentalitatea. Schimbându-vă modul de gândire, puteți, efectiv, să aveți o viață diferită.  Dacă doriți să faceți o “ curățenie de primăvară “ prin gândurile dumneavoastră,  vă sugerez să aveți în vedere urmatoarele aspecte :

1. În ce mediu vreți să trăiți?
Fiecare dintre noi e produsul anturajului. Nu întâmplător oamenii negativi sfârșesc adesea in aceași gospodărie. Doi oameni care trăiesc în aceași țară, sub aceleași legi si care se bucură de aceleași privilegii pot totuși să-și cultive valori diferite și să aibă priorități si valori de viață total deosebite. De ce? Pentru că provin din medii, în special familiale, extrem de diferite.  Mentalitatea lor reflectă mediul de proveniență.

Flower
2. Ce faceti în timpul liber?
Modul în care vă petreceți timpul liber influențează in mare masura modul în care gândiți.  Fără doar și poate, Satana îi atrage pe oameni în ispită în timpul lor liber. Pentru a ne asigura că ne petrecem timpul liber într-un mod cât se poate de valoros, trebuie să fim echibrați și să avem scopuri clare.
Părinti  mei s-au arătat mereu foarte preocupați de ceea ce făceam noi, copiii,  în timpul nostru liber. S-au asigurat că eu, sora si fratele meu aveam destule jocuri acasă, astfel încât prietenii noștri să vină sa se joace acolo cu noi. Mulțumită acestui fapt, tata si mama au putut sa monitorizeze activitățile si relatiile noastre. O sa le fiu veșnic recunoscător ca m-au încurajat să petrec câte o jumătate de oră în fiecare zi citind Biblia și alte scrieri creștine. Părinții mei au înțeles cat de important era ca, în timpul meu liber, să an preocupări care aveau sa ma ajute sa gândesc corect

3. Cine sunt cei mai apropiați prieteni ai dumneavoastră?
Oamenii cu care va anturati va influențează in mare masura mentalitatea. Unul dintre beneficiil3 de care are parte un om credincios care merge la biserica e că se bucură de incurajările primite de la ceilalți credincioși de acolo. Cunoscandu-I pe prietenii unui om, putem să ne dăm seama cu este el defapt. În general, influența socială ( exercitată de grup, prieteni, colegi) isi lasă cel mai puternic amprenta asupra vieții unui individ.
Sintetizând,  ca să vă schimbați viață, trebuie să vă schimbați mentalitatea, trebuie să vă schimbați mediul de viață,  anturajul si modul in care va petreceți timpul liber. Țineți cont de corsetul 4, 8 din Epistola către Filipeni, este un sfat bun in cea ce priveste mentalitatea. Ar fi bine sa va amintiti de acest verset cand va faceti prieteni noi, cand desfășurați activități în timpul liber si când va schimbați mediul de viață.

__________________________________________________________

Urmariți-ne și pe Youtube!
Citiți și alte articole:
Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙
Flower

Comentarii

Postări populare