Numele si botezul





                            Numele si botezul




  Fãrã botez nu existã mîntuire (Ioan 3, 5 - 6). Asa cum numele pe care îl mostenim de la strãmosi (prin capul familiei) ne aratã neamul din care facem parte, asa si numele (prenumele) pe care îl primim la botez pecetluieste sufletul cu o identitate crestinã oferind o apartenentã vie si neîncetatã în cadrul Bisericii si mai ales în timpul Sfintelor Taine, certificînd lepãdarea de diavol si pãcatul strãmosesc în care ne-am nãscut.
  Numele codificat în sistem bar-code adaugã la identitatea sufleteascã umanã o identitate a unei fiinte satanice (prin încadrarea celor trei de "6") luptãtoare împotriva lui Iisus Hristos. Este o "pecetluire" a sufletului cu o "pecete strãinã" peste pecetea Duhului Sfînt primitã la botez, pe care individul o primeste în momentul în care semneazã cã este de acord cu noul nume (codul). Cînd suntem pomeniti la rugãciune la Sfînta Liturghie, Maslu etc, preotul pomeneste numele noastre pe care le avem de la botez si nicidecum porecle sau coduri, cãci Biserica este o comuniune a sufletelor, iar Sfintele Taine lucreazã prin Har pentru mîntuirea sufletului.
elefant.ro Consecinta? Harul de la botez se va îndepãrta stingînd roadele Sfîntului Duh si lipsind de mîntuire respectiva persoanã, în schimb aceasta va putea "beneficia" de toate facilitãtile oferite de noile sisteme controlate devenind robi de bunã voie al "stãpînului lumii acesteia".
  Probabil cã unii vor spune: "Voi lua pecetea ca sã trãiesc mai usor, dar în inima mea îl voi iubi pe Iisus Hristos". Acestora le rãspunde Sfîntul Vasile cel Mare (sec. IV) în viata mucenicului Gordie: "Multi au încercat din nestire a-l ispiti pe mucenic sã se lepede doar cu vorba si sã pãstreze credinta cu sufletul, asezarea lãuntricã, cãci Dumnezeu nu dã atentie limbii, ci asezãrii sufletesti. Dar mucenicul Gordie era de neînduplecat spunînd: "Nu suportã limba cea ziditã de Hristos sã spunã ceva împotriva ziditorului ei. Nu vã înselati! Dumnezeu nu se lasã batjocorit! Dupã gura noastrã ne va judeca, dupã cuvintele noastre ne va îndreptãti si dupã cuvintele noastre ne va osîndi".

dEpurtat.ro dEpurtat.ro


Urmariți-ne și pe Youtube!
Citiți și alte articole:
Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Postări populare