Crucea proprie și crucea lui Hristos



Crucea proprie și crucea lui Hristos




Zis-a Domnul ucenicilor Săi: Dacă voiește cineva să vină după mine Mine, să se lepede de sine, să ia crucea sa și să-Mi urmeze Mie (Mt. XVI, 24).
Ce înseamna crucea proprie ? De ce acestă cruce proprie, adică crucea fiecărui om în parte, se numește totodată și crucea lui Hristos ?
Crucea proprie sunt necazurile și patimirile vieții pământești, care pentru fiecare om sunt proprii.
Crucea proprie sunt postul, privegherea și celalalte cucernice nevoințe prin care este smerit trupul și supus duhului. Aceste nevoințe trebuie să fie potrivite cu puterile fiecăruia, și la fiecare sunt proprii.
Crucea sa sunt bolile păcatului, sau patimile, care la fiecare om sunt proprii! Cu unele dintre ele ne naștem, cu altele ne molipsim pe calea vieții pământești.
Crucea lui Hristos este învățătură lui Hristos (Ps. CXVIII, 38, 120).
Deșată și neroditoare este crucea proprie, oricât ar fi de grea, dacă prin urmarea lui Hristos ea nu se prechimbă în crucea lui Hristos.
Crucea proprie se face pentru ucenicul lui Hristos crucea lui Hristos, fiindcă ucenicul lui Hristos, ca Hristos îngăduie pătimirea de către el a necazurilor ca pe o condiție neapărat trebuincioasă și de neînlăturat a creștinismului, că nici un necaz nu s-ar fi apropiat de el dacă n-ar fi îngăduit Hristos, că prin necazurile creștinului devine al lui Hristos, se face părtaș al soartei Lui pe pământ, drept care și în cer.
De aici se vede foarte deslușit de ce pentru a purta crucea este nevoie ca mai înainte să ne lepădăm de noi înșine chiar până la pierderea sufletului nostru.




Ideea ta poate deveni un articol citit de mii de persoane, iți poți împărtăși ideeile pentru a ajuta pe cei ce citesc!(click aici pentru mai multe informatii)!

Urmariți-ne și pe Youtube!

Citiți și alte articole:

Despre Îmbunătățirea minții!   ✙ Despre Rugăciune!   ✙ Postări Populare!   ✙ Să Devenim mai buni!   ✙ Sfaturi Duhovnicești!   ✙

Comentarii

Postări populare