Puteți fi peste medie!


       Definind cuvântul „mediu", cineva a spus așa: „<Mediu> desemnează nivelul maxim al calității inferioare și nivelul minim al calității superioare.”
La un moment dat, după susținerea unei cuvântări despre succes, o doamnă s-a apropiat de mine și m-a întrebat: „ Ce-i greșit în a fi un om obișnuit? „ Am răspuns: „ Dacă nu ești creștin,  nu-i nimic în a fi un om obișnuit.  Însă dacă ești creștin,  ești dator să nu te mulțumești până nu-ți valorifici la maximum potențialul cu care te-a binecuvântat Dumnezeu. Astfel, îl slăvești pe Domnul și te ridici deasupra mediocrități, nu vreau să spun că,  devenind creștin,  veți fi mai inteligent sau mai arătos. Însă atitudinea dumneavoastră față de viață,  gestul de a vă consacra lucrării lui Dumnezeu și dragostea dumneavoastră sinceră vă vor ridica peste medie. Citiți cu atenție următoarele principii, care vă vor ajuta să depășiți condiția omului obișnuit.
Flower
1. Pentru a vă ridica deasupra planului comun al existenței,  aveți nevoie de ceva mai multă hotărâre decât un om oarecare.
      Oamenii mari nu sunt decât oameni obișnuiți care dau dovadă de o hotărâre extraordinară.  Când cei din jur se dau bătuți și-și strigă exasperarea, dumneavoastră trebuie să strângeți din dinți și să luptați. Succesul le e destinat numai celor perseverenți.  Haideți—recunoașteți : astăzi poate că nu sunteți așa cum vreți,  sperați sau visați să deveniți, însă decizia de a nu vă da bătut e esențială pentru împlinirea visului dumneavoastră.
Flower 2. Pentru a vă ridica deasupra planului comun al existenței,  trebuie să aveți ceva mai multă credință decât un om oarecare!
       Lumea noastră e dominată de tristețe, confuzie și suferință.  Omul care crede puțin mai mult decât media în Dumnezeu, în ceilalți și în sine însuși se va ridica negreșit deasupra mulțimii.  Credința de acest fel I-a atras atenția lui Iisus atunci când a vindecat-o pe femeia aceea care suferea de o boală incurabilă. Mulți oameni L-au atins în acea zi  în mulțime.  Plusul de credință al femeii a contat enorm. Această credință este vitală pentru lumea-ntreagă, întrucât poate lumina orice cale, poate alina orice suferință,  poate naște bucurie în mijlocul întristării și poate aduce pace în mijlocul dezbinării, precum și prietenie în mijlocul dușmăniei.
Nutrind o asemenea credință, Dumnezeu vă va folosi pentru a lumina calea celor care se poticnesc,  a încuraja inimile celor care ostenesc, a ușura greutățile celor împovărați și a bucura inimile celor triști. Făcând aceste lucruri, o sa fiți peste medie.
Flower 3. Pentru a vă ridica deasupra planului comun al existenței,  trebuie să dați dovadă de ceva mai multă dragoste decât un om oarecare!
În lumea noastră există foarte multi oameni singuri. Chiar dacă suntem mereu înconjurați de semeni, există momente în care ne simțim singuri. Avem nevoie să fim iubiți.  În societatea noastră, dragostea poate însemna multe lucruri.
      O cântăm, citim despre ea, încercăm s-o găsim,  dar nu suntem cu adevărat siguri în ce constă.  Dragostea are mâini prin care să-I ajute pe alții.  Are picioare pentru  alerga către cei săraci și nevoiași.  Are ochi pentru a vedea suferințele lumii. Are buze pentru a-I încuraja pe cei care dispară.
Într-o țară străină,  un turist neconvertit la credință a zărit,  din întâmplare,  o asistentă americană îngrijindu rana deschisă a unui lepros. Priveliștea l-a șocat  - I s-a părut revoltătoare pentru ochi și stomac. “ N-aș face asta nici pentru un milion de dolari", i-a spus el asistentei creștine.  “Nici eu", a zâmbit ea. Un milion de dolari nu poate face de-a făcut dragostea lui Dumnezeu pentru semeni, din inima ei!
      Nu uitați  - n-aveți cum să fiți “ Mediocru", dacă sunteți creștin,  pentru că dovediți mai multă hotărâre,  credință și dragoste decât un oarecare.

__________________________________________________________

Comentarii

Postări populare